Zakelijke brief

25-09-2013 17:34

 

Bonhoeffercollege

Pieter Kieftstraat 20

Postbus 316

1900 AH Castricum

 

 

Limmen, 24 september

 

Geachte mevrouw, geachte heer,

 

Dat u het plan heeft om volgend cursusjaar een lesrooster in te voeren waarin jongens en meisjes gescheiden van elkaar les krijgen, is geen goed plan. Jongens en meisjes moeten samen in één klas les kunnen krijgen.

 

De belangrijkste reden voor het plan zou zijn dat leraren zo beter rekening kunnen houden met de verschillende manieren waarop jongens en meisjes leren. Dit geldt niet voor iedereen. Niet alle jongens hebben dezelfde wijze van leren en de meisjes ook niet. Ook met gescheiden klassen zal de leraar minder goed rekening kunnen houden met de manier van leren van iedereen, dus heeft het geen zin om de klassen te scheiden. Hoe meer manieren er zijn van leren, hoe meer manieren er ook zijn om uit te kiezen en zo kan iedereen voor zichzelf de beste manier nemen om zo goed mogelijk te leren.

 

Bovendien moeten jongens en meisjes ook met elkaar kunnen samenwerken. Sommige jongens werken heel goed samen met meisjes en andersom. Jongens en meisjes kunnen over dingen anders denken en door samen te werken zien ze ook hoe anderen er over denken. Op die manier kunnen ze bijvoorbeeld bij een opdracht tot een beter iets komen.

 

Het is dus geen goed plan om jongens en meisjes gescheiden les te gaan geven, omdat jongens en meisjes samen moeten kunnen werken, zo andere meningen kunnen horen en beter kunnen leren.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M.C.A.A